Romana  /  English

Intrebari frecvente

 

1. Cum incep?

Ca sa incepi, nu ai nevoie decat de un calculator si de conexiune la Internet. Urmatorul pas este sa iti faci cel mai tare profil posibil de freelancer cu care sa ii poti da pe spate pe cei ce vor fi interesati de aptitudinile tale. Nu este un tipar anume, trebuie doar sa evidentiezi cateva lucruri importante: aptitudini (eventual evidentiate de un portofoliu), educatie si experienta.

Pentru a avea un profil cat mai reusit care sa atraga trebuie ca acesta sa fie complet si sa iti exprime cat mai bine adevarata personalitate. Nu uita sa incarci si o fotografie cu tine!

 

2. Cine poate fi freelancer online?

Sunt bine veniti sa isi ofere serviciile toti pasionatii de IT: de la studentii ce isi doresc sa munceasca  in timpul facultatii sau angajatii ce doresc sa lucreze in timpul liber pana la freelancers ''cu acte''.  Ne asiguram ca, prin intermediul platformei, promovam abilitatile si competentele fiecarui freelancer inscris, catre companiile care au nevoie de ajutorul lor, pe baza de proiect.

 

3. Cat de multa ma costa sa folosesc aceste servicii ca si companie?

Costurile serviciilor FreelancerIT difera in functie de pachetul ales de dumneavoastra. Preturile incep de la 25 Euro si pot urca nelimitat.

Compania are mai multe variante in a reusii sa isi aleaga freelancerul sau echipa de freelancers. Se poate posta proiectul unde freelancerii interesati aplica, poti contacta din baza de date direct persoanele care iti plac sau poti apela la noi pentru a gasii persoanele potrivite pentru nevoile tale.

Detalii mai multe gasiti la pagina noastra de Pachete.

 

4. Ce companii pot folosi FreelancerIT?

Orice companie care activeaza in domeniul IT poate apela la serviciile acestei platforme, dar nu numai. Chiar si companiile non-IT, dar care au nevoie de consultanta sau ajutor in acest domeniu (site-uri web, baze de date, etc) isi pot publica proiectele pentru a gasi freelancerul potrivit care sa ii ajute.

 

5. Cum pot sa fac sa fiu vazut de cat mai multe companii?

La fel ca atunci cand iti cauti un loc de munca, cel mai important lucru il reprezinta CV-ul tau, respectiv profilul tau de freelancer. Va fi primul lucru pe care angajatorul il observa la tine. Important este sa ai un profil bine structurat, care sa iti puna in evidenta cunostintele si aptitudinile in domeniu.

 

6. Cum pot sa gasesc cele mai bune proiecte de freelancing?

FreelancerIT are ca scop sa ofere cele mai bune proiecte pentru freelancers si sa gaseasca cei mai buni oameni pentru proiectele companiilor. Astfel, un proiect bun este un proiect care ti se potriveste bine.

Pentru asta, trebuie sa decizi ce este cel mai important pentru tine: timpul de lucru (part-time, full time, pe o perioada scurta sau lunga de timp), modalitatea de plata (pe ora, pe saptamana, pe proiect), conditiile de munca (lucru la birou sau de acasa), etc. In functie de acestea, poti cauta proiectele care sa indeplineasca conditiile impuse de tine.

 

7. Cat de mult pot castiga ca freelancer?

Asta depinde de tine, la cat de multe proiecte participi, de felul acestora si de cat de mult de implici. De aceea, un pas foarte important il reprezinta realizarea unui profil bine structurat, care sa atraga atentia companiilor.

 

8. Cat de mult pot castiga ca si companie?

Prin FreelancerIT economisesti nu numai bani, cat si timp. Scapi de costurile ridicate ale unei firme de intermediere, iti faci publicitate intr-un mod eficient si salvezi foarte mult timp in cautarea colaboratorilor ideali.

 

9. Cat de mult ma costa ca sa folosesc aceste servicii ca freelancer?

Absolut nimic. Realizarea profilului este gratuita, la fel si aplicarea la proiectele de pe platforma.

 

10. Ce inseamna Index Companii IT?

Asa cum cineva care incearca sa se angajeze, isi creeaza un CV pentru a-si evidentia calitatile, asa ar trebui sa procedeze si firma ta pentru a arata ce ofera si sa sublinieze de ce are nevoie. In profilul companiei se vor preciza detalii legate de domeniul in care activeaza pe piata, colaboratori, valorile in care crede compania si alte detalii care sunt importante in a  construi posibile colaborari cu viitori clienti.